Vaillant Kombi Ateşleme Yapmıyor

Vaillant kombilerde en çok meydana gelen sorunlardan biri ateşlemedir. Vaillant Kombi Ateşleme Yapmıyor ise bu durumun birçok sebebi bulunmaktadır. Bu gibi arıza durumlarında her zaman neden sebep araştırması içerisinde olan kullanıcılarımız için bir makale oluşturduk ve bu makalemizde sizlere sorunun sebeplerini kısaca anlatacağız. Sorularınıza yanıt aramakta iseniz makalemizi inceleyebilirsiniz. Vaillant kombi neden ateşleme yapmaz? Bu arıza durumunda servis öncesi kullanıcılar ne ya da neler yapmalıdır? Tüm sorularınızın yanıtı için makalemizi mutlaka inceleyin.

Vaillant Kombi Ateşleme Yapmıyor

Vaillant kombi birçok sebeple ateşleme yapmayabilir. Ateşleme yapmama gibi sorunlarda kullanıcı olarak direk Vaillant Servisi arayıp görüşmeyin. Servis öncesi uygulanması gereken birkaç işlem bulunmaktadır. Size bu işlemler hakkındaki bilgileri de kısaca sunalım…

Önemli!!! Vaillant kombilerin genel modellerinde ateşleme arızası var ise ekranda F28 – F29 arıza kodları belirebilmektedir. Bu gibi arıza kodlarında genelde cihaz ateşleme yapmaz veya iyonizasyon sorunu yaşattırır.

  1. Vaillant kombinize gaz geldiğinden emin olun: Önce doğalgazlı başka bir cihazınız var ise cihazı kontrol edin. Çalışır durumda olup olmadığına bakın. Çalışıyor ise gaz vardır, çalışmıyor ise gaz gelmiyordur. Kapı dışındaki vanayı kontrol edin kapalı ise açık konuma çevirin. Vana açık olmasına karşın dairede gaz olmaması gaz çalışması olabileceği anlamına gelebilir. Doğalgaz firmasını aradığınızda bu konudaki sorularınızın yanıtını alabilirsiniz. Doğalgazlı diğer ürün çalışmakta ise bu durumda Vaillant kombiye gaz gelmiyor olabilir. Kombi yanındaki gaz vanasına bakın, kapalı ise açık konuma çevirin.
  2. Vaillant kombinize reset atın: Vaillant kombi arızaya geçip ateşleme yapmadığı zaman ekranda arıza kodu belirir ya da arıza ledi yanıp söner. Bu gibi durumlarda servis gelmeden önce resetleme işlemi uygulanmalıdır. Vaillant kombi panelinde alev üzerine x işareti bulunan düğmeye birkaç saniye kadar basılı tuttuğunuzda cihaz otomatik kapanıp yeniden açılır. Bu durumda resetleme işlemi tamamlanmış olur. Arıza devam ederse eğer işlem birkaç kez daha tekrarlanabilir.

Vaillant kombide ateşleme problemi olduğunda bu uygulamalar ve kontroller servis öncesi yapılır. Uygulama sonrasında sorun düzelir ise cihaz kullanılmaya devam edilir. Arıza durumunda düzelme olmazsa eğer mutlaka Vaillant Servisi aranıp yardım alınmalıdır.

Vaillant Kombi Ateşleme Yapmıyor ise Sebepleri Neler Olabilir?

  • Anakartta problem olabilir,
  • Gaz armatöründe sorun olabilir,
  • İyonizasyon-ateşleme elektrodunda sorun olabilir,
  • Ateşleme trafosu arızalı olabilir.

Bu bilgileri sunuyor olmamızdaki sebep sadece bilinçli olabilmeniz içindir. Bu gibi arıza durumlarında mutlaka işi uzmanına bırakmalı ve uzman Vaillant Servisi yardımı almalısınız.

Yorum bırakın